Heading North Adventures - ZwedenActief

Kent u dat gevoel...? Aankomen op een plek en onmiddellijk ergens in uw binnenste geraakt worden door de omgeving... Een locatie waar de natuur met zijn uitgestrektheid zo puur is, waar de bergen hoog oprijzen, waar het water van de bruisende rivier vecht tegen het ijs, maar waar de meren nog diep bevroren zijn en waar verder enkel de stilte regeert... Een kippevel-moment, liefde op het eerste gezicht...

Het overkwam ons van Heading North Adventures toen we jaren geleden neerstreken bij dit charmante, eenvoudige berghotelletje 'Enaforsholm Fjällg
ård' in Enafors in de subarctische regio van Midden-Zweden. Rechtstreeks invliegen vanuit Amsterdam naar Trondheim in Noorwegen, waar u  een huurauto kan ophalen en 90 km later bent u in de Zweedse bergen in Enafors. Ideaal voor een geslaagde shortbreak.

​Wie een stedentrip Stockholm wil combineren met het Hoge Noorden reist vanuit Stockholm per nachttrein vlot naar deze bestemming. U stapt uit bij station Enafors en wandelt zo naar het hotel. Wie houdt van fascinerende natuur, rust, ruimte en lekker wil eten, wie samen met zijn geliefde er even helemaal tussenuit wil en op een rustige manier de prachtige omgeving wil verkennen, die vindt op deze plek misschien wel de gedroomde locatie voor een ontspannende vakantie... Ook Zweedse kunstenaars strijken hier af en toe neer en maken dankbaar gebruik van het hotelletje met zijn prachtige ligging als bron van inspiratie voor hun werk. 

Activiteiten ter plaatse ?
Rustige natuurbeleving staat hier centraal. Bij het ontbijt liggen de ingrediënten klaar om zelf uw lunchpakket samen te stellen. U vult uw van thuis meegebrachte thermos met warme dranken en u bent klaar om te gaan genieten van het Zweedse buitenleven. Wanneer u 's avonds terugkeert kan u de sauna of hottub indiuiken om u vervolgens gastronomisch te laten verwennen in het restaurant van het hotel : The good life in Sweden ! Wie liever verblijft op basis van zelfvoorziening kan één van de vijf eenvoudige stuga-vakantieverblijfjes huren die gelegen zijn naast het hotel (minder luxues maar ook goedkoper). s' Winters kan er gelanglauft worden meteen vanaf het hotel. Skiën kan in Storlien, vlakbij Enafors. 

Zwedens grootste waterval 'Tännforsen' ligt op 30 minuten transfer. Een aanrader!

's Zomers vertrekken de wandelpaden meteen voor de deur van het hotel. U loopt zo de wilde natuur in. Ook vissers kunnen in de rivier achter het hotel meteen hun geluk proeven. 

Geïnteresseerd ? 
Sinds 21018 wordt deze locatie beheerd door STF (Svenska Turistföreningen - Zweedse Toeristenvereniging). Klik hier door naar de website. 

Romantisch berghotel - Enafors 
even er helemaal tussenuit met z'n tweetjes...