Heading North Adventures - ZwedenActief

In Jukkasjärvi, op 3km van het wereldberoemde IJshotel, leerden wij enkele jaren geleden Nils Torbjörn Nutti kennen, een echte Sami-man (Lap) met een warm hart op de juiste plek. Nils Torbjörn runt er een heuse 'Reindeer-lodge. Het is een vakantieplek voor zij die iets bijzonders zoeken. 

Op deze locatie staan enkele wildernis eco-lodges (blokhutten) waar alles draait rond authenticiteit en puurheid. Hier vindt u kleinschalig eco-toerisme op z'n best : charmante, eenvoudige wildernisblokhutten temidden van een winters rendierkamp, een authentieke k
åta waar de maaltijden worden geserveerd. U maakt de houtkachel in de blokhut zelf aan, zodat het comfortabel warm is. U krijgt een dikke slaapzak. Hier ervaart u het échte Lapland. Heerlijk dineren bij kaarslicht, warme, hartelijke gesprekken met de gastfamilie, 's avonds genieten van de sauna en dan een afsluitende sprong in de sneeuw. Zalig... !

De meest in het oogspringende activiteit is een trekking met de rendierslede. Van dagtochten tot meerdaagse trekkings, alles is mogelijk. Altijd onder de deskundige leiding van echte Sami-mensen. Wij kozen voor een dagtocht met het rendier. 

Verder kan u vanuit de reindeer-lodge onmiddellijk tochten maken op langlaufski's of sneeuwschoenen. Hondensleetochten en sneeuwscootersafari's zijn natuurlijk ook mogelijk voor de liefhebbers. Op een uurtje transfer aan de rand van de bergen genoten we van een elandsafari te paard. Het trekken met het rendier charmeerde ons echter het meest. Verrassend welke stevige draf deze dieren kunnen aanhouden.

​Wie op pad gaat met de rendieren leert de Samische cultuur van A tot Z kennen en komt terug met een pak onvergetelijke herinneringen. Wat ons betreft veel beklijvender dan een commerciële all-in-formule die u elders op internet kan boeken. Nils nam ons ook mee voor een avondlijk bezoek aan het IJshotel. Dit soort vakanties daar doen we het voor. Een gastheer die zelf geniet van de aanwezigheid van zijn gasten.
Uitgebreide Reindeer lodge-fotoreeks. 

Geïnteresseerd ? 
Klik hier door naar de website van de Zweedse eigenaar (spreekt Engels). 

Reindeer Lodge - Jukkasjärvi 
in de schaduw van het ijshotel