Over ons...

Heading North Adventures - ZwedenActief

Wij willen met deze informatieve website een platform bieden om nuttige en vrijblijvende vakantietips mee te geven aan geïnteresseerde Zweden- en Laplandreizigers die een bijzondere meerwaarde zoeken voor hun vakantie. 

Omdat wij zelf al meer dan 20 jaar gepassioneerde Zweden- en Zweeds-Lapland-liefhebbers zijn, vinden we het fijn om onze bijzondere reiservaringen en tips te delen met andere reizigers zowel via deze website.

Wat vooraf ging ?
In 1994 richtten wij, de Vlamingen Arne & Virginie van Heading North Adventures (HNA), een informatieve website op met de naam 'zwedenactief.com'. Elke vrij vakantiemoment vertoefden we in één van de Scandinavische landen, maar keer op keer oefende Zweden de meeste aantrekkingskracht op ons uit.

​In de zomer van 2002 vormden onze omzwervingen in de nationale parken Padjelanta & Sarek, gelegen in Zweeds-Lapland, één van de vele hoogtepunten in ons tot dan toe erg afwisselende, Scandinavische reisbestaan.

Gestimuleerd door het enthousiasme van de bezoekers van onze informatieve reiswebsite en op vraag van onze vele opgebouwde relaties in Zweden werden touroperator-activiteiten opgestart. Een boeiende manier om met onze eigen jonge, opgroeiende kinderen de Zweden-passie op een iets andere manier gestalte te geven.

Wat begon vanuit de huiskamer groeide al snel uit tot een volwaardige touroperator-organisatie met zetel in Eindhoven (NL). Vele honderden tevreden klanten uit Vlaanderen en Nederland brachten we onder bij ons unieke partnernetwerk in het Hoge Noorden. We lieten onze klanten kennis maken met de ongerepte natuur tijdens kanotochten, hondensleetrekkings of sneeuwschoenwandelingen en dit op plekken die we door en door kenden. De reacties van grote tevredenheid van terugkerende reizigers waren de vitaminen die tot op de dag van vandaag nawerken...

Als het reizen je in het bloed zit, wil je dit ook doorgeven aan de volgende generatie. Onze kinderen werden groter en dus werd het tijd om al onze avonturen ook samen met hen intens te gaan beleven. Eind 2010, op het hoogtepunt van onze touroperator-activiteiten, namen we een beslissing, die voor outsiders misschien als een verrassing kwam. We gaven onze touroperator-fakkel door.

De banden met verschillende interessante professionele partners uit ons vroegere touroperatornetwerk bleven bestaan. Zoals het ooit begon in 1994 zetten we hen vandaag opnieuw op onze informatieve website. Op deze manier vindt u via onze website de weg naar mensen of plekken in Zweden die een bijzondere meerwaarde vertegenwoordigen.

Neem contact met ons op, we helpen u graag verder zodat u zelf ook een vakantie kan beleven op plaatsen waar de paden nog niet plat getreden zijn.

Avontuurlijke Zweedse vakantiegroet,

Arne & Virginie